Certificat Urbanism Bucuresti

Bucuresti, Bd. Unirii 64-66, bl. K3, sc.2, ap.47, Sector 3

  contact@certificat-urbanism-bucuresti.ro

Bucuresti, Bd. Unirii 64-66, bl. K3, sc.2

Ce este un aviz de amplasament?

Avizele de amplasament sunt documente solicitate in Certificatul de Urbanism, in procesul de obtinere a autorizatiei de constructie. Iata o lista cu avize solicitate pentru construirea si inchiderea unui balcon la parterul apartamentului, dintr-un Certificat de Urbanism obtinut cu ajutorul echipei noastre:

Avize solicitate in Certificat Urbanism pentru construire balcon

In lista alaturata, autoritatile au solicitat toate avizele cu exceptia avizului din cadrul transport urban. In functie de tematica lucrarilor tale si de reglementarile urbanistice aprobate in zona in care se incadreaza proprietatea ta se vor solicita si avizele pe care trebuie sa le obtii. 

Cine poate emite aviz de amplasament?  Un aviz de amplasament poate fi emis doar de catre autoritatea sau institutia competenta. Poti avea nevoie de avize de la autoritatile de transport, aviz de la compania de energie electrica, de apa, de gaze naturale, de canalizare, de telefonizare, de salubritate sau de la alte institutii /companii. Vei afla care sunt avizele de care ai nevoie odata cu eliberarea Certificatului de Urbanism.

avize de amplasament

Rolul obtinerii unui aviz de amplasament

Obtinerea avizelor de amplasament din partea institutiilor / autoritatilor au un rol important in scopul obtinerii autorizatiei. De ce se solicita aviz de amplasament din cadrul diferitelor companii (apa, electricitate, gaz, canalizare etc)? Daca vrei sa intervii cu lucrari de constructie / demolare, lucrarile trebuie efectuate tinand cont de protejarea intereselor publice. Aceste avize au rolul de a asigura ca proiectul tau de construire nu are niciun impact negativ asupra serviciilor publice, a infrastructurii, a accesibilitatii transportului etc. De exemplu, operatorii de apa, de electricitate, de canalizare au rolul de a verifica daca lucrarile pe care le efectuezi afecteaza traseul retelei sau instalatiilor de care se ocupa. In cazul in care se constata ca ridicarea constructiei nu aduce prejudicii, se obtine un aviz favorabil. Fiecare companie sau institutie care emite avizul are dreptul sa intervina cu conditii de executare a lucrarilor (masuri de siguranta) care trebuie respectate de proprietar. Un aviz de amplasament poate avea rolul de a verifica, a certifica si a asigura ca lucrarile propuse nu afecteaza interesele publice si ale comunitatii si rol de a evalua riscurile care pot aparea odata cu executarea lucrarilor in constructii. 

Scopul emiterii unui aviz de amplasament poate fi:

Model Certificat de Urbanism in care s-au solicitat avize de amplasament

Avize necesare autorizatie constructie - modele

Urmatoarele trei modele de avize de amplasament sunt obtinute pentru proprietatea pentru care s-a eliberat Certificatul de Urbanism alaturat. Tematica lucrarilor a fost inchiderea si construirea unui balcon. Ambele avize au un raspuns favorabil. Valabilitatea unui aviz de amplasament este de regula un an de zile sau, in functie de caz, avizul poate avea valabilitate pana la data la care expira Certificatul de Urbanism.

Model aviz de amplasament gaze naturale

Model aviz de amplasament energie electrica

Model aviz de amplasament energie termica

Acte necesare emitere avize de amplasament

Institutia sau compania care se ocupa de eliberarea avizului te poate indruma cu privire la lista completa de acte pe care trebuie sa le pui la dipozitie. Informatiile noastre sunt doar orientative. 

De regula, unele dintre cele mai frecvente documente de care ai nevoie sunt acte de proprietate, planuri de incadrare la scara 500 si 2000, Certificatul de Urbanism si actele de identificare ale proprietarului. Poate fi necesar si Memoriu tehnic si planuri de situatie. Alaturi de documentatia necesara, de regula, proprietarul trebuie sa completeze o cerere pentru emiterea avizului de amplasament necesar. 

Cum te poate ajuta echipa noastra?

Cu ajutorul serviciior noastre poti obtine planurile cadastrale de incadrare la scara 500 si 2000. Intra pe pagina, completeaza campurile libere si te vom ajuta cu planurile de incadrare de care ai nevoie. De asemenea, ne ocupam de obtinerea Certificatului de Urbanism daca proprietatea ta este din Bucuresti. 

Ai nevoie de o echipa care sa te ajute cu obtinerea Autorizatiei de constructie? Echipa Expertiza MLPAT Cadastru se poate ocupa de obtinerea actelor necesare pentru emiterea autorizatiei si cu pasii necesari. Intra pe site si descopera serviciul!