Certificat Urbanism Bucuresti

Bucuresti, Bd. Unirii 64-66, bl. K3, sc.2, ap.47, Sector 3

  contact@certificat-urbanism-bucuresti.ro

Bucuresti, Bd. Unirii 64-66, bl. K3, sc.2

Certificat edificare constructie

Servicii in Bucuresti

Oferim servicii de obtinere certificat edificare constructie in Bucuresti, conform art.37, alin.6 din Legea 50/1991. Acest document se obtine de la autoritatea competenta, pe baza unor documente si proiecte solicitate in functie de caz. Nu ai timp sau nu cunosti procedura? Ne putem ocupa noi!

Scapa de deplasari, castiga timp pentru tine. Iti prezentam lista cu documentele necesare solicitate de autoritatea competenta de care apartine imobilul tau si ne apucam de completarea dosarului. Daca proiectele inca nu sunt intocmite luam legatura cu colegii nostri atestati in domeniul constructiilor pentru a le intocmi. Le poti face pe toate in acelasi loc.

certificat edificare constructie

Certificat edificare constructie

Servicii in Bucuresti

Oferim servicii de obtinere certificat edificare constructie in Bucuresti, certificat de edificare al constructiei pe baza art.37, alin.6, legea 50/1991. Acest document se obtine de la autoritatea competenta, pe baza unor documente si proiecte solicitate in functie de caz. Nu ai timp sau nu cunosti procedura? Ne putem ocupa noi!

Scapa de deplasari, castiga timp pentru tine. Iti prezentam lista cu proiectele necesare solicitatea de autoritatea competenta de unde apartine imobilul tau si ne apucam de completarea dosarului. Daca proiectele inca nu sunt intocmite, luam legatura cu colegii nostri atestati in domeniul constructiilor pentru a le intocmi. Le poti face pe toate in acelasi loc.

certificat edificare constructie

De ce sa apelezi la serviciul de obtinere certificat edificare

Castigi timp

Tu iti petreci timpul liber asa cum doresti, iar sarcina noastra este sa ne ocupam de toata precedura de obtinere certificat edificare constructie.

Simplifici procedura

Actualizarea cadastrului se intocmeste mai rapid daca certificatul de edificare a constructiei este obtinut cu usurinta. Stim ce trebuie sa contina dosarul tau.

Siguranta serviciului

Plata se efectueaza in urma facturii, dupa ce primesti dovada de depunere. Te vom tine la curent cu statusul dosarului certificatului de edificare.

Cand este necesar certificatul de edificare a constructiei?

Un certificat de edificare a constructiei este necesar atunci cand ai efectuat lucrari fara autorizatie de constructie.  Lucrarile de constructii efectuate pot fi: modificari de compartimentare interioara, extinderea unei constructii sau mansardare, construirea unei case sau a unei anexe. Modificarile interioare pot consta in: desfiintarea de pereti despartitori nestructurali, (dintre dormitor si hol de exemplu), desfiintarea de usi, desfiintare debaralei sau grupului sanitar de serviciu, construirea unui perete despartitor pentru recompartimentare. 

Cand este necesar certificatul de edificare al constructiei?

Un certificat de edificare al constructiei este necesar atunci cand ai efectuat lucrari fara autorizatie de constructie.  Lucrarile de constructii efectuate pot fi: modificari de compartimentare interioara, extinderea unei constructii sau mansardare, construirea unei case sau a unei anexe. Modificarile interioare pot consta in: desfiintarea de pereti despartitori nestructurali, (dintre dormitor si hol de exemplu), desfiintarea de usi, desfiintare debaralei sau grupului sanitar de serviciu, construirea unui perete despartitor pentru recompartimentare. 

Lege obtinere certificat edificare constructie

Legea 50/1991, Art. 37, alin. (6)

Conform art. 37, alin. (6) din Legea 50/1991 inscrierea in Cartea Funciara si actualizarea cadastrului pentru lucrari efectuate fara autorizatie de constructie sau construirea unui imobil fara autorizatie se poate face cu ajutorul certificatului de edificare a constructiei. 

Important de stiut

Legea se aplica doar daca modificarile sunt mai vechi de 3 ani, daca imobilul respecta cerintele fundamentale aplicabile in constructii si daca se incadreaza in reglementarile de urbanism aprobate in zona.

Exemple lucrari pentru care se solicita certificat edificare constructie

certificat edificare constructie apartament

Demolare pereti

certificat edificare a constructiei

Desfiintare usa

lucrari fara autorizatie constructie

Construire balcon

certificat edificare modificari interioare apartament

Desfiintare debara

Serviciu complet de obtinere certificat de edificare

Oferim serviciu complet de obtinere a certificatului de edificare a constructiei. Acest serviciu complet consta in parcurgerea tuturor etapelor necesare pentru intocmirea proiectelor solicitate de autoritatea competenta, indrumarea clientului pentru intocmirea declaratiei pe propria raspundere, pregatirea imputernicirii, pregatirea dosarului cu actele si proiectele necesare, deplasarea la autoritatea competenta (ori de cate ori este nevoie), ridicarea certificatului de edificare a constructiei, predarea proiectelor si a certificatului de edificare catre client (format fizic si electronic).

NOTA: in judetul Ilfov serviciul este disponibil pentru cateva comune. Contacteaza-ne si iti vom spune daca ne putem ocupa de dosarul tau. In cazul in care nu ne putem ocupa, te putem ajuta cu drag sa intocmesti dosarul complet.

Lasa in seama noastra deplasarile pentru intocmirea proiectelor necesare si mersul la ghisee pentru obtinerea certificatului de edificare.

Pachet obtinere certificat edificare constructie

In functie de autoritatea competenta, pentru obtinerea certificatului de edificare sunt necesare intre una sau trei etape. Ti se va comunica numarul de etape si timpul de eliberare. Proiectele necesare intocmite de persoane autorizate sunt achitate separat. 

Acte necesare certificat edificare constructie

Ce acte sunt necesare pentru un certificat edificare a constructiei? Iti prezentam mai jos lista de documente solicitata frecvent pentru eliberarea certificatului de edificare. Lista poate fi usor diferita in functie de tema. Fiecare autoritate competenta pentru eliberarea certificatului de edificare a constructiei are o procedura diferita.

Intocmirea expertizei tehnice mlpat se face de catre un expert tehnic autorizat. Memoriul si planuri relevee de arhitectura se intocmesc de catre un arhitect cu drept de semnatura. Documentatia cadastrala este realizata de un inginer topograf autorizat. Iti putem recomanda colegii nostri atestati pentru fiecare document in parte. Le poti face pe toate intr-un singur loc. Mai jos iti prezentam de ce se solicita fiecare document si ce acte sunt necesare pentru intocmirea lor.

acte necesare certificat edificare

Expertiza tehnica mlpat pentru certificat edificare constructie

Cum te ajuta?

Printre actele necesare obtinerii Certificatului de edificare se regaseste expertiza tehnica mlpat conform articolului 37, alin.6 din Legea 50/1991. Aceasta este necesara pentru a se stabili starea structurii de rezistenta a constructiei in urma lucrarilor executate fara autorizatie de constructie. In cazul imobilelor construite fara autorizatie de constructie, expertiza tehnica trebuie sa confirme daca imobilul s-a construit conform normelor in vigoare si daca respecta cerinta/cerintele fundamentale aplicabile in constructii.

expertiza tehnica mlpat

Acte necesare intocmire expertiza tehnica mlpat

Vom tine noi legatura cu expertul tehnic pentru intocmirea expertizei. Tu te poti bucura de timpul liber.

Gata in 2 zile lucratoare

Expertiza tehnica pentru emitere certificat de edificare va fi gata in aproximativ 2 zile lucratoare.

In toata Romania

Se poate intocmi o expertiza tehnica mlpat pentru certificat edificare in toate orasele din tara.

Posibilitate livrare curier

Poti ridica expertiza mlpat din biroul nostru sau o putem trimite prin curier, in siguranta.

Memoriu tehnic de arhitectura pentru certificat edificare constructie

Cum te ajuta?

Memoriul tehnic de arhitectura este o parte scrisa intocmita de un arhitect, care cuprinde mai multe date despre constructie: date de identificare, suprafete, cerintele de calitate aplicabile in constructii, regulament urbanistic si indicatori urbanistici. Tot in memoriul tehnic de arhitectura se regaseste si descrierea lucrarilor efectuate. Nu ai timp sa te ocupi in gasirea unui arhitect cu drept de semnatura? Avem noi unul. Stim ce sa ii solicitam sa intocmeasca si avem grija sa se intocmeasca conform cerintelor.

Te ajutam cu memoriul tehnic de arhitectura si planuri relevee

Atat memoriul tehnic de arhitectura, cat si planurile relevee de arhitectura pot fi solicitate de autoritatea competenta in dosarul pentru emiterea certificatului de edificare a constructiei. Te putem ajuta daca ai nevoie si cu memoriul tehnic de arhitectura sau cu planurile relevee intocmite de arhitect.

Arhitectii nostri te pot ajuta cu memoriul tehnic de arhitectura si planuri relevee pentru apartamente, case, vile, hale, spatii comerciale, spatii birouri.

memoriu tehnic de arhitectura

Intrebari frecvente

Obtinerea certificatului de atestare a edificarii dureaza aproximativ 30 de zile calendaristice. Acest termen difera in functie de numarul etapelor ce sunt de parcurs. Exemplu, primaria sectorului 3 are doua etape, insumand aproximativ 40 - 50 zile calendaristice.

Certificatul de edificare se elibereaza de autoritatea competenta. Aceasta poate fi primaria, directia generala de politie locala, disciplina in constructii sau consiliul judetean.

Certificatul de atestare a edificarii va intra in posesia ta in format electronic si fizic. Il poti ridica de la biroul nostru sau ti-l putem transmite prin curier. Daca ne ocupam noi si de obtinerea expertizei mlpat, a memoriului tehnic de arhitectura si a planurilor relevee, acestea vor fi transmise catre tine in format electronic dupa executie, iar o data cu certificatul de edificare primesti cate un exemplar original.