Certificat Urbanism Bucuresti

Bucuresti, Bd. Unirii 64-66, bl. K3, sc.2, ap.47, Sector 3

  contact@certificat-urbanism-bucuresti.ro

Bucuresti, Bd. Unirii 64-66, bl. K3, sc.2

Durata actualizare cadastru

Vrei sa stii cat dureaza actualizarea cadastrului? Inseamna ca esti in situatia in care schita ta cadastrala nu mai corespunde cu realitatea. 

Ai efectuat lucrari fara autorizatie de construire? Sau ai obtinut autorizatie de construire pentru modificari/ constructii? In functie de aceste doua situatii, discutam si cum se poate face actualizarea cadastrului.

cat dureaza actualizare cadastru

Cat dureaza actualizarea cadastrului?

Inainte sa vorbim despre cat dureaza actualizarea cadastrului, sa aducem in vedere si faptul ca vorbim de timpul de asteptare dupa depunerea dosarului la OCPI. Adica dupa ce inginerul cadastrist se prezinta la OCPI cu dosarul cu actele necesare pentru actualizarea cadastrului. 

Iata cat dureaza actualizare cadastru la OCPI, dupa depunerea dosarului:

Din momentul depunerii la OCPI a dosarului, procesul de actualizare cadastru dureaza in regim de urgenta 6 zile lucratoare si in regim normal 15 zile lucratoare. Timpul de asteptare pentru actualizarea cadastrului existent este un pic mai scurt decat timpul de asteptare pentru cadastru si intabulare (prima inscriere – 7 zile lucratoare in regim de urgenta si 18 zile in regim normal)

Inainte de depunerea dosarului, inginerul cadastrist face masuratori si intocmeste documentatia cadastrala cu noile suprafete si/ sau compartimentari rezultate. Trebuie sa iei in considerare si timpul necesar cu pregatirea actelor pentru actualizarea cadastrului. 

Cum se face actualizarea cadastrului?

Actualizarea cadastrului in cazul lucrarilor efectuate fara autorizatie de construire, executate mai vechi de 3 ani, se poate face obtinand Certificatul de atestare a edificarii constructiei. 

Am creat o pagina separata cu acest serviciu, iar acolo ai toate explicatiile necesare ca sa intelegi procedura si cum te poate ajuta. 

Lucrarile ce nu sunt mai vechi de 3 ani si au fost executate fara autorizatie de construire si sanctionate, se pot autoriza prin eliberarea Certificatului de Urbanism si emiterea Autorizatiei de construire. Ulterior, se poate face actualizarea cadastrului. 

Vrei sa obtii autorizatie de construire si sa faci actualizarea cadastrului? Acum ca stii cat dureaza actualizare cadastru, te poate interesa si care este procedura de obtinere a autorizatiei de construire. Aceasta incepe cu eliberarea Certificatului de Urbanism. Afla mai multe despre acest document apasand butonul de mai jos. 

cat dureaza actualizare cadastru
cat dureaza actualizare cadastru

Cat dureaza actualizare cadastru si pregatire acte

Stim cat dureaza actualizarea cadastrului la OCPI. Dar, pe langa acest aspect, ia in considerare si faptul ca pentru depunerea dosarului trebuie sa ai toata documentatia necesara si completa. Altfel, nu poti face actualizarea cadastrului. Cat dureaza pregatirea actelor pentru actualizarea cadastrului depinde foarte mult de situatia in care te afli cu lucrarile tale. Ai construit fara autorizatie sau ai autorizatie de construire pentru lucrari? 
In functie de situatie, documentatiile necesare pentru actualizarea cadastrului sunt diferite. 

Poti citi lista cu acte necesare pentru actualizarea cadastrului de la echipa Cadastru Bucuresti Ilfov. Intra pe butonul de mai jos 

 Multumim pentru timpul tau si ne bucuram ca informatiile cu privire la cat dureaza actualizarea cadastrului te-au ajutat sa iti faci o idee despre situatia in care te afli. Pe noi ne poti contacta la 0733 479 973 pentru mai multe detalii legate de serviciile noastre de intrare in legalitate si obtinere autorizatie de construire.