Certificat Urbanism Bucuresti

Bucuresti, Bd. Unirii 64-66, bl. K3, sc.2, ap.47, Sector 3

  contact@certificat-urbanism-bucuresti.ro

Bucuresti, Bd. Unirii 64-66, bl. K3, sc.2

Documente necesare Certificat de Urbanism si valabilitatea acestuia

Documente necesare Certificat de Urbanism

Vrei sa obtii un Certificat de Urbanism?

Atunci cand vrei sa obtii un certificat de urbanism, este important sa cunosti 3 aspecte: documente necesare certificat de urbanism, valabilitate Certificat de Urbanism si de ce ai nevoie de el. Un proprietar sau un viitor proprietar are nevoie sa culeaga la timp informatiile despre certificatul de urbanism, pentru ca situatiile in care este nevoie de acesta nu sunt putine. 

Cand ai nevoie de certificat de urbanism?

Ne dorim sa incepi procesul cat mai informat, asadar, sa vorbim despre fiecare situatie in parte, despre documente necesare certificat de urbanism, in functie de scop. Este necesar sa stii ce valabilitate are un certificat, in cazul in care lucrarile tale se intind pe o perioada mai lunga de timp.

Certificatul de Urbanism pentru autorizare lucrari propuse in apartament

Daca vrei sa aduci modificari in locuinta vei avea nevoie de autorizatie de constructie, daca nu fac parte din lista cu lucrari ce nu necesita autorizatie. Conform legii 50/1991, orice lucrarile de constructii se pot executa doar in baza autorizatiei de constructie sau demolare. Certificatul de urbanism nu tine loc de autorizatie.

Ce modificari pot necesita Autorizatie de construire sau demolare?

Construirea unui imobil se face in baza autorizatiei de constructie. Demolarea unui imobil se poate face in baza autorizatiei de demolare. Daca iti doresti sa construiesti un balcon la parterul blocului, ai nevoie de autorizatia de constructie, chiar si in cazul in care vrei sa inchizi balconul cu tamplarie. In cazul modificarilor de compartimentare prin desfiintare pereti sau executarea unor noi pereti de compartimentare, se executa in baza autorizatiei de construire. Autorizatia de construire mai este necesara si cand vrei sa supraetajezi sau sa extinzi o constructie. 

Eliberarea certificatului de edificare reprezinta prima etapa pe care trebuie sa o urmezi ca sa obtii autorizatia de construire sau demolare. Vom lua un exemplu pe care il vom prezenta. Modelul cu prima pagina din certificat de urbanism prezentat in aceasta sectiune, a fost eliberat pentru autorizarea lucrarilor de recompartimentare. Proprietarii au dorit sa construiasca un perete despartitor in camera si sa desfiinteze peretele dintre bucatarie si hol. 

model certificat urbanism
certificat de urbanism

Documente necesare certificat de urbanism autorizare lucrari propuse apartament

Documente necesare pentru certificatul de urbanism solicitat in vederea obtinerii autorizatiei de constructie pentru lucrari propuse in apartament, au fost: acte de proprietate, copie C.I, extras de CF actaualizat, Plan cadastral scara 500 si 2000, Memoriu Tehnic Justificativ, Releveu cadastral. 

Aceste acte au fost necesare clientului nostru. Lista poate sa difere in functie de tema si complexitatea lucrarilor. Pentru acest client ne-am ocupat noi de intrgul proces de obtinere certificat de urbanism.

Acte necesare certificat de urbanism

Documente necesare Certificat de Urbanism

Certificatul de Urbanism pentru autorizarea lucrarilor executate si sanctionate - apartament

Ai efectuat lucrari fara autorizatie de constructie? Una dintre solutiile de a intra in legalitate cu modificarile facute este sa obtii un Certificat de Urbanism. 

Daca lucrarile sunt mai vechi de 3 ani, poti sa mergi pe varianta de obtinere certificat edificare constructie, detaliat in pagina noastra de serviciu.

Ce modificari sunt adesea efectuate fara Autorizatie?

Modificarile efectuate fara autorizatie de constructie pot ingreuna si bloca multe procese. Nu poti vinde, nu poti incheia contracte de mostenire, de succesiune, nu ai cadastrul actualizat sau nu iti poti inscrie dreptul de proprietate in Cartea Funciara (in functie de caz).

In exemplul alaturat, in care veti vedea prima pagina a certificatului de urbanism obtinut de la sector 1, Bucuresti, am obtinut pentru acest client certificatul de urbanism pentru autorizarea lucrarilor de constructii, lucrari deja executate.

Ca documente necesare Certificat Urbanism, pentru intrare in legalitate, a fost nevoie de urmatoarele acte: acte de proprietate, copie C.I, extras de CF actualizat, Plan cadastral scara 500 si 2000, Memoriu Tehnic Justificativ, Releveu cadastral. 

Documente necesare certificat de urbanism autorizare lucrari executate si sanctionate - apartament

Documente necesare pentru certificatul de urbanism solicitat in vederea obtinerii autorizatiei de constructie pentru lucrari executate si sanctionate, in apartament, au fost: acte de proprietate, copie C.I, extras de CF actaualizat, Plan cadastral scara 500 si 2000, Memoriu Tehnic Justificativ, Releveu cadastral, copie proces verbal de constatare si sanctiune, copie dovada achitare amenda.

Aceste acte au fost necesare clientului nostru. Lista poate sa difere in functie de tema si complexitatea lucrarilor. Pentru acest client ne-am ocupat noi de intregul proces de obtinere certificat de urbanism.

Acte necesare certificat de urbanism

certificat de urbanism
valabilitate certificat de urbanism

Valabilitate certificat de urbanism

Valabilitatea certificatului de urbanism prezentate in acest articol este de un an. Aceasta valabilitate se poate prelungi.

Daca ti-a fost de ajutor articolul de blog, distribuie link-ul si altor persoane ce consideri ca vor sa afle aceste informatii.

Iti oferim suport telefonic gratuit daca ai un alt caz in care vrei sa obtii un certificat de urbanism, decat cele pe care le-am prezentat noi.