Nota de constatare model

Citeste articolul nostru si vezi nota de constatare model, pentru eliberarea Certificatului de edificare, atunci cand s-au efectuat modificari fara Autorizatie in locuinta. 

Ce este nota de constatare?

Nota de constatare este un act scris, intocmit in urma unui control efectuat de politisti din cadrul Serviciului disciplina in Constructii. Procedura de intocmire a notei de constatare este una simpla. Politia locala realizeaza o verificare la imobilul unde s-au efectuat lucrari fara Autorizatie, iar in urma verificarii la fata locului constata modificarile efectuate. 

Ce cuprinde o nota de constatare?

Vei observa in modele pe care le-am pus la dispozitie ca nota de constatare poate avea un cuprins diferit in functie de primaria de care apartine imobilul. In general, intr-o nota de constatare sunt descrise modificarile efectuate, datele de identificare ale imobilului, ale proprietarului si ale politistului care a realizat controlul. Tot in nota de constatare se pot face referinte cu privire la datele din Expertiza tehnica, cat si cu privire la legile in vigoare, asa cum vei observa in nota de constatare model 2 si 3.

nota de constatare model

Nota de constatare model 1

Primul model de nota de constatare a fost elaborat pentru o proprietate din Sectorul 5, de pe strada Telita. Proprietatea este un apartament dintr-un bloc construit in anul 1981, cu regim de inaltime S+P+8. 

In anul 1993, proprietarul a efectuat o serie de modificari fara Autorizatie, modificari care au constat in: 

Intrucat modificarile s-au efectuat fara Autorizatie si sunt mai vechi de 3 ani, proprietarul a putut intra in legalitate cu lucrarile executate nelegal prin obtinerea Certificatului de edificare.

Nota de constatare pentru lucrari de constructii a fost solicitata alaturi de restul actelor necesare, printre care regasim si Expertiza tehnica. 

Putem observa ca in nota de constatare model 1 au fost mentionate modificarile efectuate fara Autorizatie, anul efectuarii acestora, precum si incadrarea in prevederile articolului 31 din Legea 50/1991. 

nota de constatare model

Nota de constatare model 2

Un alt model nota de constatare pentru lucrari de constructii, elaborat de Directia generala de politie locala din cadrul Sectorului 3. Aceasta nota de constatare a fost solicitata pentru o proprietate de pe strada Magnetului. 

Este vorba despre o constructie P+E, cu functiune de locuinta. Unul din corpurile imobilului a fost reconstruit fara Autorizatie in anul 1999. Constructia a fost expertizata tehnic prin raportul de expertiza intocmit de un inginer mlpat.

Din acesta a reiesit ca lucrarile respecta intr-o masura satisfacatoare prevederile normativelor in vigoare, nu necesita masuri de consolidare si respecta cerintele fundamentale aplicabile privind calitatea in constructii. 

Nota de constatare solicitata in scopul obtinerii Certificatului de edificare, alaturi de expertiza tehnica si restul actelor, a fost atasata la dosarul complet care va fi depus la Primaria Sectorului 3. Cu ajutorul obtinerii Certificatului de atestare a edificarii in conformitate cu art. 37, alin 6 din Legea 50/1991, proprietarul isi poate actualiza cadastrul si isi poate inscrie locuinta in Cartea Funciara.

Si pe tine te putem ajuta cu serviciul complet de obtinere a Certificatului de edificare. Serviciul consta in pregatirea documentelor necesare, depunerea dosarului complet si preluarea Certificatului de edificare. Tot ce trebuie sa faci este sa tii legatura cu noi pentru a primi informatii despre statusul actelor tale. 

Nota de constatare model 3

Cea de-a treia nota de constatare este elaborata tot de in cadrul Directiei Generale de politie locala Sector 3, pentru un apartament situat intr-un bloc de pe strada Emil Garleanu. 

Tema lucrarilor este schimbarea de destinatie pentru doua dintre camerele din apartament. Imobilul este o constructie din perioada 1989-1990, de inaltime S+P+8E. 

In nota de constatare sunt mentionate cele doua modificari efectuate fara Autorizatie. Schimbarea functiunii bucatariei in dormitor, si amenajarea bucatariei intr-o camera open space, living + bucatarie. Implicit, schimbarea circuitelor instalatiilor de gaze, de electricitate si sanitare. 

Ai nevoie de Expertiza tehnica pentru shimbarea destinatiei unui imobil?

Alaturi de nota de constatare si de restul actelor se solicita si expertiza tehnica pentru emiterea Certificatului de edificare. In cazul de fata, expertiza tehnica pentru schimbarea destinatiei imobilului are rolul de a evalua daca amenajarile efectuate in scopul schimbarii functiunii afecteaza structura si stabilitatea imobilului. 

Acte eliberare Certificat de edificare, pe langa nota de constatare

Lista cu acte solicitate in scopul eliberarii Certificatului de edificare poate sa difere usor in functie de caz. Principalele acte pe care proprietarul le poate pune la dispozitia autoritatilor, pe langa nota de constatare, sunt:

Sunt institutii care nu solicita nota de constatare. Iti recomandam sa iei legatura cu autoritatea competenta care iti va transmite exact lista cu acte de care ai nevoie. 

Daca ai intrebari cu privire la oricare procedura descrisa, asteptam apelul tau la numarul de contact afisat. Suntem activi in social media, unde poti vedea alte modele de nota de constatare pentru lucrari de constructii. Urmareste-ne pe Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *